MYLOGENICS

 

Optimaliseer je bewegingsapparaat en je prestaties

Wat is Mylogenics?

Bij deze innovatieve behandelmethode staat het direct boeken van resultaat centraal. Mylogenics richt zich op blessurepreventie, prestatieverbetering en de behandeling van (chronische) blessures. Het is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve technieken uit verschillende behandelmethoden. Hierdoor spoor je in korte tijd zwakke schakels op binnen het spier- en zenuwstelsel. Door het losmaken en heractiveren van structuren en/of het gebruik van revalidatietechnieken wordt er weer optimaal functie gecreëerd. Heb jij een klacht en kom je er niet uit met je huidige therapeut? Maak eens een afspraak om te kijken of wij jou kunnen helpen.

Mylogenics is een revolutionaire en effectieve behandel- en trainingsmethode die gericht is op het optimaliseren van het bewegingsapparaat. Het is gebaseerd op de nieuwste inzichten in neurologische en fysiologische processen. Met behulp van Mylogenics kunnen beperkingen, pijnpunten en blessures snel geïdentificeerd en behandeld worden, waardoor je weer optimaal kunt presteren.

Fit-Biz - Mylogenics
Mylogenics is een revolutionaire en effectieve behandel- en trainingsmethode die gericht is op het optimaliseren van het bewegingsapparaat.

Hoe werkt een Mylogenics behandeling?

Analyse

Bij je eerste afspraak zal een Mylogenics therapeut een uitgebreide analyse uitvoeren door o.a. (functie) testen en vragen. Hierbij worden je klachten, medische/trainings geschiedenis en bewegingspatronen in kaart gebracht. Dit helpt bij het identificeren van de mogelijke oorzaken van je klachten. Mylogenics is vooral ook hands-on benadering. We gaan direct aan de slag!

Behandeling

Op basis van de analyse zal de therapeut specifieke technieken en oefeningen toepassen om beperkingen en pijnpunten te verminderen. Dit kan o.a. bestaan uit myofasciale release, triggerpointtherapie en mobilisatietechnieken. De behandeling is gericht op het herstellen van de optimale functie van de betrokken spieren en gewrichten. Iedere behandeling moet resultaat hebben!

Opvolging en Onderhoud

Na de behandeling zal de therapeut je begeleiden bij het opvolgen van de adviezen en oefeningen die je thuis of in de gym kunt uitvoeren. Dit helpt om de behaalde resultaten te behouden en verdere verbetering te stimuleren. Indien nodig kan een vervolgbehandeling worden ingepland om het behandeltraject voort te zetten.

Focus op spierherstel en optimalisatie of revalidatie.

Fysiotherapie en Mylogenics zijn beide benaderingen die gericht zijn op het herstellen en verbeteren van de fysieke gezondheid, maar ze verschillen in hun aanpak en focus. Mylogenics is dus niet hetzelfde als fysiotherapie. Er wordt niet ingezoomd op de klacht, maar juist gekeken naar het gehele lichaam om zo de echte oorzaak aan te kunnen pakken. Het kenmerkt zich door een directe aanpak vanuit verschillende invalshoeken en niet vanuit 1 manier van behandelen.

Mylogenics is enerzijds een innovatieve benadering die zich specifiek richt op spierherstel en optimalisatie. Deze tak is gebaseerd op het snel en effectief behandelen van spierklachten en blessures. Mylogenics therapeuten maken gebruik van een combinatie van o.a. activatie technieken, diepe massagetechnieken en actieve releasetechnieken om spierspanningen en triggerpoints te verminderen. De nadruk ligt op het verhelpen van spierverklevingen en het verbeteren van de spierfunctie, waardoor klachten snel kunnen verminderen.

Anderzijds kenmerkt Mylogenics zich door zeer effectieve revalidatie trajecten, die afwijkend zijn van de meeste reguliere trajecten. Door vrijwel direct na de blessure of operatie aan de slag te gaan en te doen wat het lichaam nodig heeft, wanneer het dit nodig heeft, resulteert dit in een aanzienlijke korter traject met vaak beter en blijvend resultaat.

Preventie en performance enhancement

Naast herstel richt Mylogenics zich ook op preventie en performance enhancement. Optimalisatie van het bewegingsapparaat door o.a. mobiliteit verbeteren en activatie technieken kan blessures voorkomen en de sportprestaties doen verbeteren. Fysiotherapie richt zich daarentegen voornamelijk op het herstellen van reeds bestaande klachten.

Voorbeelden van klachten die te behandelen zijn:

 • Gewrichtspijn en bewegingsbeperkingen
 • Rugpijn en lage rugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Tennis- of golferselleboog
 • Carpaal tunnelsyndroom
 • Kniepijn en knieblessures
 • Enkelverstuikingen
 • Hielspoor
 • Shin splints (scheenbeenvliesontsteking)
 • Piriformis syndroom
 • Iliotibiale band syndroom (ITBS)
 • Peesontstekingen (tendinitis)
 • Verkrampte spieren en triggerpoints
 • Spierstijfheid en spierpijn
 • Bewegingsbeperkingen na blessures / operaties

Deze en meer klachten zijn effectief te behandelen. Het doel is om de klacht snel te verminderen, de functie te verbeteren en het herstel te bevorderen, zodat je weer optimaal kunt bewegen en presteren.

De voordelen van Mylogenics

Snelle en effectieve resultaten

Een van de belangrijkste voordelen van Mylogenics is de snelheid en effectiviteit van de behandeling. Door middel van specifieke testprotocollen kan een Mylogenics therapeut snel de oorzaak van je klachten of beperkingen vinden. Vervolgens wordt een individueel behandelplan opgesteld, dat gericht is op het activeren en optimaliseren van de betrokken spieren en gewrichten.

Optimalisatie van prestaties

Mylogenics is niet alleen gericht op het behandelen van klachten, maar ook op het voorkomen hiervan en op het verbeteren van prestaties. Door het optimaliseren van je bewegingsapparaat en het verminderen van beperkingen, kun je beter bewegen, krachtiger trainen en meer uit jezelf halen. Of je nu een atleet bent die zijn prestaties wil verbeteren, of gewoon een actief persoon die zonder beperkingen wil bewegen, Mylogenics kan je helpen je doelen te bereiken.

Individuele aanpak

Elke persoon is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften en doelen. Mylogenics erkent dit en biedt een individuele aanpak. Een Mylogenics therapeut zal je klachten en beperkingen nauwkeurig analyseren en een behandelplan op maat maken dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde aanpak en optimale resultaten in een zo’n kort mogelijke tijd.

Wat is het verschil tussen Mylogenics en fysiotherapie?

Fit-Biz - Mylogenics
Fysiotherapie is een medische discipline die zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals spieren, gewrichten en pezen. Het doel van fysiotherapie is om pijn te verminderen, bewegingsbeperkingen te verbeteren en het herstel te bevorderen na blessures, operaties of andere fysieke aandoeningen.

In theorie lijken ze veel op elkaar dus. Echter, in praktijk zien we helaas vaak dat mensen veel fysio behandelingen nodig hebben en soms maar gedeeltelijk van hun klacht afkomen. Mylogenics hanteert een hands-on methode met een bredere kijk, die gericht is op direct resultaat van het bewegingsapparaat. Iedere behandeling moet dus resultaat hebben. Daarnaast kan het op voorhand helpen bij de preventie van klachten.

FAQ

Kan iedereen profiteren van Mylogenics?
Mylogenics is geschikt voor mensen van alle leeftijden, vaardigheidsniveau’s en gezondheidsstatus. Het kan worden gebruikt voor preventie en behandeling van allerlei lichamelijke klachten, zowel van langdurige aard als acute klachten. Mylogenics behandelingen worden altijd afgestemd op ieders individuele situatie en behoeften.
Wat is het verschil tussen Mylogenics en fysiotherapie?
Fysiotherapie is een medische discipline die zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals spieren, gewrichten en pezen. Het doel van fysiotherapie is om pijn te verminderen, bewegingsbeperkingen te verbeteren en het herstel te bevorderen na blessures, operaties of andere fysieke aandoeningen. Mylogenics hanteert een hands-on methode met een bredere kijk, die gericht is op direct resultaat van het bewegingsapparaat. Iedere behandeling moet dus resultaat hebben. Daarnaast kan het op voorhand helpen bij de preventie van klachten.
Wat zijn de voordelen van mylogenics?
Mylogenics geeft een hoge kwaliteit van behandeling, wat resulteert in een verbeterde mobiliteit en prestaties. Het helpt ook bij het herstel van verloren flexibiliteit. De patiënt wordt geïnstrueerd in bewust worden van hun bewegingspatronen en deze aan te passen om gezondheidsklachten te verlichten. Mylogenics heeft meer een holistische kijk op het lange termijn behouden van de resultaten door middel van individuele adviezen op het gebied van beweging en voeding.

Kadeplein 2
4703 GB Roosendaal

+31 (0)6 45 49 40 36
info@fit-biz.nl

© 2023 Fit-Biz

Bel mij terug