Over Fit-Biz

Het ontstaan van Fit-Biz

Een droom geboren uit passie. Een passie om mensen sterker, fitter en gezonder te maken.

Samen met een trainer in een ruimte staan maakt niet automatisch ècht Personal Training. En een (enter)trainer voor de groep die het leuk kan brengen en je moe maakt, maakt het niet automatisch een goede training.

Op welk gebied jouw doelen ook liggen, wij hebben de kennis en de know how om jou optimaal te coachen. In een groep of 1 op 1, we bieden een gebalanceerde mix aan van wat je leuk vindt en wat goed voor je is. Op deze manier maak je progressie en blijft het motiveren.

In de volksmond wordt er vaak ‘sporten’ en ‘sportschool’ gebruikt. Toch kloppen deze termen niet bij ons concept. Wij zetten namelijk veel breder in op het gebied van training en lifestyle. En dit is precies wat de maatschappij nodig heeft als je om je heen kijkt. Het leven is voor velen in een rap tempo veranderd. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan. Bij Fit-Biz coachen wij daarom mensen op het gebied van o.a. training, voeding en omgaan met stress om zo veel mogelijk resultaat te behalen, op een duurzame en verantwoorde manier.

Fit-Biz - Personal Training

Jan en Eline zijn de drijvende krachten achter Fit-Biz

Het logo en de naam

De naam Fit-Biz wordt eigenlijk het beste uitgelegd in onze slogan: Your FIT-ness is our BIZ-ness. Het is ons werk om jou gezonder en fitter te maken en daar zijn we goed in! Het is aan jou om de eerste stap te zetten en contact met ons op te nemen!

Wij weten ook dat het niet altijd even makkelijk is om aan jezelf of aan je doelen te werken. Het leven heeft nu eenmaal ups-and-downs en vaak zie je dit terug in voeding en training. Soms barst je van de motivatie en soms ben je niet van de bank af te slaan. Dan heb je maanden je voeding strak op orde en vervolgens gooi je in de vakantie weer alles overboord.

Dit komt ook terug in ons logo. Zwart en wit als complete tegenpolen. De letters F en B zijn geen van beide compleet. Niets is namelijk perfect. Maar, als je alles bij elkaar pakt klopt het geheel en is het in balans!

Over Jan en eline

Over Jan

Hoi! Ik ben Jan, eigenaar en coach bij Fit-Biz.

Vóór mijn werk als coach en trainer was ik werkzaam bij Defensie, het Korps Mariniers om precies te zijn. Hier heb ik een kleine 20 jaar gediend, waaronder 6 jaar Special Forces, en zo ongeveer alles gezien of gedaan wat deze bijzondere club te bieden heeft, waaronder uitzendingen naar Irak, Afghanistan en Afrika
Ik ben zelf door de jaren heen af en aan veel met training bezig geweest. Op een bepaald moment merkte dat ik meer wilde dan trainingen ondergaan en zelfstandig trainen. Ik wilde meer weten over het hoe, wat en waarom van trainen. Mijn pad als trainer is toen gestart bij de Mariniers, met de opleiding Instructeur Fysieke Training en Sport. Hierin zitten naast alle militaire onderdelen ook tal van andere modules, zoals o.a. Looptrainer, Mountainbike instructeur, Vechtsport trainer, Fitness instructeur, Personal trainer en nog vele andere.

In 2020 ben ik begonnen aan een verdiepingsslag en ben ik een opleiding gaan volgen bij Overload Worldwide. Hierin komen modules als fysieke training, hormoonbalans, (top)sport begeleiding, blessure behandeling en preventie, en revalidatie aan bod. Aansluitend heb ik het T.O.P. C behaald, iets wat maar een kleine 70 personen kunnen zeggen. Om het traject compleet te maken heb ik afgesloten met Mylogenics Advanced, wat een verdiepingsslag is in het opsporen, verhelpen en voorkomen van blessures en andere klachten. En ik ben nog niet klaar, want hoe meer dat ik leer, hoe meer ik erachter kom dat er nog zoveel meer te leren valt!

Sinds 2020 heb ik de militaire dienst verlaten en ben ik fulltime bezig met het geven van training, revalidatie en het helpen van mensen met het behalen van hun doelen. Eerst nog als mede-eigenaar van een andere gym, maar sinds mei 2022 volledig zelfstandig in Fit-Biz. Sinds dien kan ik mijn visie op het gebied van voeding, lifestyle en training, waarvan de werking keer op keer bewezen wordt, echt overbrengen op onze klanten en ze zo optimaal begeleiden bij het behalen van hun doelen.

Kortom, ik heb de kennis, de skills en het enthousiasme om jou te helpen! Ook weet ik iets over het verleggen van grenzen en van doorzetten. Heb jij een doel of een droom op het gebied van sport, training of revalidatie? Neem contact met me op om te kijken hoe we hier samen aan kunnen werken!

Over Eline

Hoi! Ik ben Eline, vrouw van Jan en moeder van 2 prachtige dochters.

Sinds 2016 ben ik aanraking gekomen met CrossFit, wat een belangrijk deel van mijn leven is geworden. Voordat ik startte was mijn eigen levensstijl niet bepaald op orde, waardoor ik destijds het roer om heb gegooid. Ik nam een voedingscoach in de arm die mij hielp met mijn voeding en mijn persoonlijke ‘struggles’ en in combinatie met het structureel op komen dagen voor mijn trainingen kreeg mijn levensstijl een positieve wending.

Mijn carrière begon in het jaar 2000 in de reiswereld waarna ik tien jaar later van richting veranderde naar de customer service. Hoewel dit in verschillende branches was, bleef de rode draad altijd ‘mensen helpen’.
In de afgelopen jaren heb ik zelf een aantal keer een traject of programma afgerond waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Ik merkte hoe snel je progressie kunt maken, ook al gaat dat met pieken en dalen. Ik weet als geen ander dat het leven het ons soms moeilijk kan maken om de juiste koers te blijven varen maar het is wel degelijk mogelijk!

Ik besloot meer te willen leren over de theorie en praktijk van voeding en training en heb de modules ‘TOP Trainer A’ en ‘Personal Hormonal Profiling’ succesvol afgerond bij Overload Worldwide. Daarnaast heb ik ook de diploma’s Practical Nutrition Level 1 en Level 2 bij Frank den Blanken met succes gehaald en ben ik gewichtsconsulente.
Momenteel volg ik de opleiding ‘Coaching for Impact’ bij Otto Duijs om nóg meer verdieping in het mentale aspect van het coachen van mensen te krijgen.

Mijn passie en enthousiasme voor voeding en training weerspiegelen mijn vastberadenheid en discipline en dit zijn eigenschappen die ik meebreng als gecertificeerd Personal Trainer en Voeding- en Lifestyle coach. Daarbij gebruik ik veel van mijn eigen trainingservaring als vrouw en moeder tijdens het begeleiden van andere vrouwen.
Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem eens contact met me op.

Ik hecht veel waarde aan een op maat gemaakte benadering. Samen met jou bepaal ik doelstellingen, help ik je obstakels te overwinnen en begeleid ik je naar een gezonder, actiever en gelukkiger leven. Of het nu gaat om gewichtsverlies, verbetering van fitness of het bevorderen van algemeen welzijn, I’m here to help!

Kadeplein 2
4703 GB Roosendaal

+31 (0)6 45 49 40 36
info@fit-biz.nl

© 2023 Fit-Biz

Bel mij terug